toplist lp

leftmenu

 

 


Ulf Andersson New Quartet!

succé-turné i Västernorrland!!


"Some favorite things"
4 stjärnor i Jazz journal (UK)

"Two Generations" gör succe´
på Ystad Jazz Festival
Ny sångbok!! 34 contemporary songs

"Moments passed" Ewan Svensson Trio
"resultatet är helt fantastiskt bra"
Smålandsposten

"Sunrise on the moon"
"Rekommenderas!" ST

Ewan Svensson

På facebook


"Kammarjazz i folkton"

Medverkande:

Ewan Svensson- gitarr
Lasse Lundström - bas
Janne "Loffe" Carlsson - trummor
bokas genom ESM-Prod. Ladda ner info som pdf.Programmet "Loffes saliga blandning - musik i jazz och folkton"
fyllde snabbt kyrkorna, se urklippen nedan


 
"Loffe" drog storpublik

SKIVARP. Kyrkan var nästan fullsatt när Janne "Loffe" Carlsson och hans medmusikanter spelade i Skivarps kyrka i går kväll. Spelningen var finalen i konsertserien Musik i Sommarkväll, som kyrkan anordnat.

"Loffe" Carlsson gladde en fullsatt Bromma kyrka
En absolut proppfull kyrka och konsert av högsta kvalitet blev det i Bromma kyrka, utanför Ystad, när populäre Janne "Loffe" Carlsson bjöd upp till sommarkvällskonsert under rubriken "En salig blandning av himmelsk musik i jazz- och folkton".
Absolut fullsatt blev det i bänkarna i Bromma kyrka när folkäre skådespelaren, musikern, entertainern mm Janne "Loffe" Carlsson bjöd upp till kyrkokonsert med sina musikaliska vänner av absoluta världsklass.

På akustisk och elgitarr kunde man lyssna till en världens skickligaste gitarrister, improvisationsmästaren Ewan Svensson. Lucas Lindholm, en av världens främsta bassister och professor vid Musikhögskolan i Hamburg visade prov på sitt eminenta hanterande av basen i olika stycken. Janne "Loffe" Carlsson, trumslagare av världsklass bjöd, förutom på ett excellent trumspelande, på sig själv genom förnämliga presentationer av de olika numren i konserten men också en och annan historia som skapade en personlig och värmande atmosfär i den proppfulla gamla 100-talskyrkan.

Kvällens sångsolist, Hannah Svensson, visade prov på en fantastisk tolkningsförmåga och utmärkta röstresurser. Ett välljud som givetvis, liksom bandets övriga framträdande, belönades med publika ovationer. Den högkvalitativa konserten, i alla avseende, avrundades med en aftonbön förrättad av församlingens kyrkoherde och i slutnumret - församlingssången; En vänlig grönskas rika dräkt ackompanjerades av såväl kyrkorgel som gitarr, trummor och gitarr. En värdig avslutning som givetvis fick publiken att applådera fram ett par extranummer av herrar Carlsson, Svensson och Lindholm och med skönsjungande Hannah Svensson.

Nils Svensson
lasardagendagen.se

Kyrkokonsert i Regna med Loffe
Janne Loffe Carlsson drog fullt hus vid sin kyrkokonsert i Regna söndagen den 27 mars. Förutom Loffe själv på trummor medverkade basisten Lukas Lindholm och gitaristen Ewan Svensson och sångerskan Hannah Svensso
n

Fullsatt när Janne "Loffe" Carlsson spelade i Norra Åsums kyrka
Det blev proppfullt i Norra Åsums kyrka utanför Kristianstad när församlingen bjöd in till konsert i lördags under temat "Janne 'Loffe' Carlssons saliga blandning av himmelsk musik i jazz- och folkton".
Att det skulle bli en hyfsad publik kanske man kunde räkna med när den folkäre skådespelaren och världsmusikern Janne "Loffe" Carlsson var dragplåstret i en kyrkokonsert.
Nu blev kyrkan proppfull ... så full att alla tillgängliga platser med extrastolar inte räckte till. Folk stod i gångarna och ända ut i vapenhuset. Och några fick vända då det inte gick att uppbringa en plats i kyrkan.

Och det blev en konsert som gick hem. Applåd-åskorna ekade mellan varven när Janne och hans världskända musikvänner drog igång; gitarrvirituosen Ewan Svensson, världsbassisten Lucas Lindholm och den blivande storstjärnan, solisten Hannah Svensson. Det blev en konsert som bjöd på en fantastisk musikalisk upplevelse av absolut högsta klass, med en repertoar som passade mycket väl i kyrkorummet. Den härliga och varma atmosfären i kyrkan blev också än mer familjeär genom Janne " Loffe" Carlssons småprat mellan de olika numren.

Det här var Janne "Loffe" Carlssons kyrkokonsertdebut och nu planerar han och de övriga i trion för en kyrkkonsertturné nästa sommar. Och nog kan de som bokar in gänget för en konsert räkna med fullsatta kyrkor precis om det blev i Norra Åsum.