Light & Shade

Ewan Svensson Trio feat.
Linda Pettersson & Antoine Herve

lyssna på Spotify


Nocturne rec. (2005)
Circles in the sand
40 different words for snow mp3
No words
Amber light
Light & Shade mp3
The blues are never far away
Like it was before
Different
Old – Hat mp3
Stranger in the mirror
More to explore
The Sunflower mp3
Too much sun
Makin´it up
Pretend you´re me

Linda Pettersson – vocal
Antoine Herve´- piano
Ewan Svensson – guitar
Yasuhito Mori – bass
Magnus Gran – drums

All music by Ewan Svensson
All lyrics by Dave Castle
mer info:L&S.pdf


Recorded at Bohus Sound Recording, Kungälv, Sweden, January 24 – 25, 2005
Sound Engineer&mix: Åke Linton
Artwork : Stéphane Soubrié Photo: Olle Melkerhed
Mastered by Dragan Tanaskovic at Bohus Mastering
(C) & (P) 2005 by RV Productions, Made in France

Light & Shade
EWAN SVENSSON QUARTET FEAT. LINDA PETTERSSON
Nocturne/CDA

          

     ”En av årets bästa jazzskivor! /Martin Erlandsson HN

          Ewan Svensson och Linda Pettersson
          Ligh & Shade Nocturne/CDA           

Konstlöst och lätt som en dag i parken. Mycket fint har han skrivit, gitarristen och kompositören Ewan Svensson, och läckert spelar han här, inte minst som solist på nylonsträngat. Linda Pettersson sjunger enkelt Dave Castles texter till femton Ewan-original med också Antoine Herves piano som följeslagare på tunna sulor. Det är lite Stacey Kent över Petterssons vackert obesvärade sångstil. Utmärkt spel också av Yasuhito Mori, bas och Magnus Gran, trummor. Ulf Johanson, GP

Linda Pettersson, Ewan Svensson m.fl.
Light&Shade Nocturne/CDA

         

Sångerskan Linda Pettersson är just nu ute på en lång turné med gruppen Up from the Skies, som till tre fjärdedelar var hennes medspelare på hyllade debutskivan Who are you (Touché Music).Men sedan den spelades in har Linda också kommit med en uppföljare i helt nytt sällskap, nämligen gitarristen Ewan Svensson, franske pianisten Antoine Hervé, basisten Yasuhito Mori pch trumslagaren Magnus Gran. Light & Shade är titeln och det är också en av skivans frächa 15 melodier. Samtliga komponerade av Ewan Svensson och textsatta av saxofonisten Dave Castle, som båda gjort förnämliga och inspirerade jobb.Hade glädjen att finnas på plats när Linda och Ewan förra våren framförde det här helgjutna programmet live på Fasching och har sedan dess sett fram mot skivan, som väl lever upp till förväntningarna. Den är nämligen i alla avseenden utsökt. Få sångerskor idag har Lindas förmåga att levandegöra en text och dessutom har hon en avspänd, naturlig rytmkänsla.
Lindas medmusikanter förtjänar också många lovord. Ewan Svensson är tveklöst en av landets mest hörvärda gitarrister och Antoine Hervé en angenäm ny bekantskap. Rytmduon Yasuhito Mori och Magnus Gran fungerar förträffligt i sammanhanget, vilket framhävs av den distinkta upptagningen, signerad ljudmästaren Åke Linton.Light & Shades har blivit en ofta spelad favorit och man önskar att den får en ärlig chans att nå ut till publiken.
/Gunnar Holmberg – DIG music

EWAN SVENSSON QUARTET FEAT LINDA PETTERSSON
Light & Shade
Nocturne/CDA VOKAL GITARRJAZZ.
Musiken studsar fram så fjäderlätt, med en nästan eterisk grace. Linda Pettersson ligger gärna högt upp i registret med sin lättrörliga och precisa röst. Ewan Svensson glider över skalorna på gitarren, medan Antoine Herve ger musiken konkretion på sitt piano och rytmsektionen med Magnus Gran och Yasuhito Mori mer känns än hörs.
Så skulle musiken på Light&Shade kunna beskrivas. Men ibland bryter även ett tyngre uttryck igenom. Ewan Svensson spelar med lätt touch, men hans teknik präglas också av en återhållen explosivitet, som om något annat söker söker sin form under det eleganta flödet. Så bryts även Linda Petterssons spröda sång av tyngre blues- och bebopfigurer och musiken skapar sin egenart genom kontraster och brytningar. Det är vackert och omutligt substantiellt, kött och ande på samma gång. /Magnus Eriksson/Lira

Gitarr och vokal
”Med sin trio har gitarristen Ewan Svensson vunnit respekt för sin musik och sitt spel. 2004 utökades trion med den franske pianisten Antoine Herve och sångerskan Linda Pettersson. ”Light & Shade” (Nocturne) är deras förstlingsverk och det får med beröm godkänt. Precis som pianisten Lars Janson skriver Ewan Svensson otroligt lyriskt och ”sångbart”, varför jag verkli-gen avundas Linda Pettersson. Det måste också vara tacksamt att skriva för Linda. Hennes röst är inte stor, men den rymmer både smärta, skönhet och lidelse. Det är lätt att förstå att gruppen slagit såväl i ute i Europa. Här finns ballader som kryper under skinnet, latinamerikanskt och mer rak jazz. När kommer Ewan Svensson och Linda Pettersson till Linköping?”
/Tor-Björn Lyrhed